A tésztához:
- 30 dkg főtt, áttört burgonya
- 60 dkg liszt
- 2 teáskanál só
- 3 dkg élesztő
- 1 csipet cukor
- 0,5 dl tej
- 10 dkg margarin
A kenéshez:
- 3 evőkanál zsír
- 2 evőkanál liszt
A tetejére:
- 1 tojás felverve
- szezámmag
Az élesztőt langyos tejben, cukorral elkeverve felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és jól kidolgozzuk. Ha kíván a tészta állaga tejet, akkor még tegyünk hozzá egy keveset, nálam elég volt. Duplájára kelesztjük.
Téglalap alakúra kisodorjuk. A zsírt a liszttel elkeverjük és rákenjük a tésztára, ezután feltekerjük, mint a bejglit. Sodrófával 2 cm-re lapítjuk és négyzetekre vágjuk. Margarinnal kent sütőlemezre sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk és 180°C-on aranybarnára sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!