Tészta:
- 45 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 dkg zsír v. margarin
- 15 dkg cukor
- 1 egész tojás
- 2 evőkanál méz
- 1 dl tej
Töltelék:
- 50 dkg margarin
- 50 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 liter tej
- 8 púpozott evőkanál búzadara
- 1 dl rum v. 2 rumaroma
Máz:
- 20 dkg cukor
- 3 dkg kakaó
- 5 dkg vaj v. margarin
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a zsírral, a tojással, a cukorral, a mézzel és a tejjel, s jó gyúrható tésztát készítünk. Simára kidolgozzuk, és három cipót formálunk. Pihentetés után tepsi nagyságúra kinyújtjuk a cipókat, kizsírozott, kilisztezett tepsiben három lapot sütünk, amelyeket megkenjük a következő krémmel: hidegen összekeverjük a tejet a liszttel, gőz fölött v. kis lángon sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és összekeverjük a porcukorral elkevert margarinnal, hozzátesszük a vaníliás cukrot, a rumot v. a rumaromát, és megkenjük vele a lapokat. Tetejére a következő mázat tesszük: a cukrot 3 evőkanál vízzel összekeverjük, és a kakaóval kis lángon, állandóan keverve sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és adagolva hozzákeverjük a vajat.