- mélyhűtött leveles tészta
- 3 tojásos kakaós piskótalap
- krémes krémpor
- 5 dl habtejszín
- babapiskóta
- mandulapehely és porcukor
Mélyhűtött leveles tésztából két kerek lapot kivágok, a felső lapot előre felszeletelem és mindkettőt megsütöm. 3 tojásból ugyanakkora méretű kakaós piskótát készítek. A kerek kapcsos tortaformába belehelyezem az alsó leveles lapot, majd a formánk oldalát babapiskótával kirakom. Krémes krémporból elkészítem a krémet a leírás szerint, majd megfelezem. Az alsó lapra simítom a krém felét, erre jöhet a fél liter felvert tejszínhab fele, majd a csokis piskótalap. Erre ugyanúgy a krém másik fele, a tejszín, majd a tetejére kerül az előre felszeletelt tortalap. Hűtőben hagyom dermedni. A tortaformából kivéve a körben kilátszó krémet szeletelt mandulával díszítem, majd porcukorral megszórom.
Molnár Andrea receptje.