Tészta:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 1 evőkanál kakaópor
- 15 dkg hideg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 tojássárgája
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 – 2 evőkanál hideg víz
Töltelék:
- kb 30 dkg málna vagy erdei gyümölcslekvár
Krém:
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 18 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
A tésztához a száraz hozzávalókat öszevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal.
A tésztát 3 részre osztjuk és kb 15 * 30 cm – es nagyságú lapokká nyújtjuk. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 °C – ra melegített sütőben, kb 8 – 10 perc alatt megsütjük.
A kihűlt tésztát betöltjük a lekvárral, a tetejét is vékonyan megkenjük, majd rásimítjuk a krémet. A tetejét megszórjuk darált dióval és egy éjszakán át pihentetjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!