- 10 dkg darált dió
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 7 dkg porcukor
- 1 egész tojás
- 1 evőkanál kakaó
- késhegynyi sütőpor
- kis kosár alakú sütőformák
Töltelék az 1. masszához:
- 4 egész tojás
- 30 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
A 2. masszához:
- 25 dkg margarin
Csokimáz:
- 10 dkg ét vagy tej tortabevonó csokoládé
A lisztet, a sütőport, a margarint, a porcukrot összemorzsoljuk, diót, kakaót (csomómentesen) beledolgozzuk, és végül a tojással összegyúrjuk. (35 db golyót készítünk, a formákba begyúrjuk, középen mélyedést hagyunk a tölteléknek). Megsütjük. A töltelékhez az 1. massza anyagait jól összedolgozzuk, gőz fölött sűrűre főzzük. Amíg hűl, 25 dkg margarint habosra kikeverjük. Ha kihűlt, a két masszát összekeverjük, és a megsült, kihűlt kosárkákba töltjük, majd mindegyiket csokimázzal bevonjuk.