Piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál víz
- 1.5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 4 evőkanál sárgabarack lekvár
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 40 dkg háztartási keksz
- 3 dl tej
- 1 evőkanál rum aroma
Tetejére:
- 20 dkg étcsokis tortabevonó+ 2 evőkanál étolaj
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és vízzel. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Majd beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Kettő piskótát sütünk. Megfőzzük a pudingot. Kikeverjük a vajat a porcukorral. Amikor kihűlt a puding, összekeverjük a vajas krémmel. A töltelékhez összetörjük nagyobb darabokra a kekszet. Majd az összes hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük. Ha kihűlt a tészta összeállítjuk a sütit.A piskótát megkenjük a krém felével, rásimítjuk a tölteléket, újra krém következik. Befedjük a másik piskótával. Tetejére olvasztott csokit teszünk.
Szanyi Ilona Erika receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!