- 50 dkg rétestészta
- 50 dkg kristálycukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 9 tojásfehérje
A rétestésztát tepsi hátán 2 db lapnak megsütöm, az egyiket még melegen felkockázom (sietni kell vele, mert gyorsan megszárad és nem lehet szépen vágni, mert akkor törik), ezután a 9 tojásfehérjét a kristálycukorral gőz fölött lassan kemény habbá verem (olyan keményre, hogy a habverő megálljon benne) kicsit félreteszem. A 3 csomag vaníliás pudingport 3 dl hideg vízzel simára keverem és ezt 9 dl forró vízbe beleöntöm, és megfőzőm (a pudingnak is jó keménynek kell lenni, egyébként ez pár perc alatt meg is történik). Utána a forró habot a forró pudinggal lazán összekeverem és rákenem az egyben maradt lapra. Utána a kockára vágott tésztával kirakom, hogy ha teljesen kihűlt akkor szépen lehessen szeletelni. Szobahőmérsékleten kell kihűteni és utána lehet csak a hűtőbe tenni. A kihűlés kb. egy éjszaka. Porcukorral csak tálalás előtt szabad meghinteni, mert a hűtőben megvizesedik. Jó étvágyat!
Ez a krémes recept egy cukrászmestertől való, nagyon-nagyon finom és úgy néz ki, mint amit a cukrászdákban is lehet kapni. Nálunk az éjszakai hűlés alatt nagy veszélyben forog a krémes, mert a párom és a lányom kedvenc süteménye.
Szave receptje.
Kép forrása: Ketkes