Tészta:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 1/2 dl tej
- 1 dkg szalalkáli
Töltelék:
- 4 tojássárga
- 10 dkg grízes liszt
- 25 dkg cukor
- vanília
- 1 liter tej
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 cipót készítünk belőle, 4 órát pihentetjük. Tepsi hátát megzsírozzuk, 2 lapot sütünk. A krém hozzávalóiból krémet főzünk (gőz fölött) folytonos keverés mellett. Még forrón beletesszük a 4 tojás habját és forrón megtöltjük a lapot. Rátesszük a másik lapot, porcukorral meghintjük. Ha kihűlt felvágjuk. Jó, ha egy napot áll.
Francia krémeshez:
Kihűlés után tejszínhabbal (amibe kevés fixálót tettünk) takarjuk be a krémet, majd rá a második tésztalapot, utána dermesztjük.
Vilma receptje.