A tésztához:
- 8 tojás
- 25 dkg cukor
- 2 teáskanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
A krémhez:
- 3 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
A bevonáshoz:
- kókuszreszelék
- olvasztott csokoládé vagy csokimáz
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden darabot keresztben kettévágunk és megkenjük a krémmel. A krémhez a tejet és a lisztet felfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukrot és a margarint is. Jól összekeverjük. Nem csak megtöltjük a pogácsákat, de az oldalát is megkenjük a krémmel, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. A tetejüket csokimázzal kenjük meg, vagy olvasztott csokiba mártjuk.
Kelemen Józsefné Marcsi receptje.