A tésztához (piskóta):
- 7 tojás
- 21 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- szódabikarbóna (1 púpozott késhegynyi)
- 3 dkg kakaó
A krémhez:
- 5 evőkanál liszt
- 15 dkg cukor
- 1/2 liter tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
A mázhoz (gőz fölött melegítjük):
- 5 dkg csokoládé
- 5 dkg vaj
A piskóta elkészítése: A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral. A tojásfehérjét habbá verjük és a liszttel (+ szódabikarbóna) „összeemeljük” a kettőt. A lehűlt piskótát először félbevágjuk, ribizlilekvárral, és a 2/3 krémmel megkenjük. A két fél piskótarészt óvatosan egymásra rakjuk, majd szeletekre vágjuk. A szeleteket külön-külön átkenjük a megmaradt 1/3 krémmel, és a darabokat kókuszreszelékbe mártogatjuk, mind a 4 oldalán (a tetejét nem kenjük be krémmel!). Tálcára rakjuk egymás mellé. Csokoládémázzal a szeletek tetejét külön-külön bekenjük.