A tésztához:
- 8 tojás
- 42 dkg finomliszt
- 7,5 dl víz
- 3 dl étolaj
- csipet só
A krémhez:
- 3 csomag karamellás pudingpor
- 4,5 dl víz
- 3 dl tej
- 30 dkg cukor
- 30 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál porcukor
- 30 dkg teavaj
- 5 dl Hulala habtejszín
A fánkok díszítéséhez:
- 10 dkg csokoládé
A vizet a sóval, olajjal, cukorral feltesszük forrni, majd apránként hozzákeverjük a lisztet addig, míg az edény falától el nem válik. Kb. 8-10 percig főzzük állandó keverés mellett. Levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenként hozzákeverjük az egész tojásokat. Addig keverjük, míg szép fényes masszát kapunk. Egy sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (összesem háromra fért rá). A tésztamasszát habzsákba tesszük, és csík alakban nyomjuk a fánkokat. Készítünk egy kört, annak a tetejére még egyszer, vagyis dupla köröket.
A sütőt 210°C-ra előmelegítjük, egy hőálló edénybe vizet teszünk a tűzhely aljába, a gőztől szebben feljön. 210°C-on sütjük 25-30 percig, addig nem nyitjuk ki a sütőajtót, mert különben a fánk összeesik. Végig ezen a hőfokon sütjük, az én sütőmben kell a 30 perc. A sütőből kivéve recés élű késsel még langyosan kettévágjuk. 36 db fánk készült, 6-7 cm átmérőjűek.
A krémhez a karamellás pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, a vízbe beletesszük a cukrot, és együtt felfőzzük. A pudingot hagyjuk kihűlni. A teavajat habosra keverjük a porcukorral, s apránként hozzáadagoljuk a pudingot.
A krémet habzsákba töltjük, és a fánkokat megtöltjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a krém tetejére (úgyszintén habzsákba téve) nyomunk belőle. A fánkok tetejét rátesszük, és olvasztott csokival díszítjük, avagy a tetejüket olvasztott csokoládéba mártunk, rácsra rakjuk, majd ráhelyezzük a fánkok tetejére.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.