Tészta:
- 60 dkg liszt
- 6 dkg kakaó
- 2 tojás
- 5 evőkanál tej
- 5 evőkanál méz
- 1 mokkáskanal szódabikarbóna
- 18 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 5 evőkanál liszt
- 4 tojás sárgája
- 7 dl tej
- 1 vaniliás cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 4 tojás fehérje felverve
A tészta hozzávalóit összegyűrjuk és négy részre osztjuk. Kizsírozott, 30 x 40 cm-es tepsi hátuljánk kinyújtjuk és körülbelül 10 percig sütjük. Én egy kicsit meg szoktam melegíteni a tepsit, úgy nyújtom ki rajta a tésztát. Amikor megsült, könnyen törik a lap, ezért óvatosan kell a tepsiről lecsúsztatni. A krém elkészítéséhez a lisztet a tojások sárgáját és egy kis tejet összekeverünk. A többi tejet hozzáöntjük és feltesszük főni. Mikor besűrűsödik, a felvert tojáshabot is belekeverjük, levesszük azonnal a tűzről, majd az előre habosra kevert margarinos vaníliáscukros, porcukros elegyet is belerakjuk. A lapokat langyos tejjel megkenjük, és a forró krémmel megtöltjük a lapokat. Csokit reszelünk a tetejére. Másfél óra múlva lehet szelni.
Kószó Szilvia receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!