- 38 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg vaj
- 8 tojás
- 1 citrom reszelt héja és leve
- cukrozott darált dió a hintéshez
A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. Lazán belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. Egy közepes méretű tepsibe tesszük, cukrozott darált dióval megszórjuk. (Durvára vágott mandulával is meghinthetjük.) Lassú tűznél sütjük. Ha kihűlt, fánkszaggatóval félholdakat szaggatunk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!