Március 15. tiszteletére sütöttem meg a Kossuth kenyeret a Horváth Ilona szakácskönyvből. A Kossuth kiflit többször sütöm, de ezt a süteményt most először. Az eredeti recept tésztája vajat nem tartalmaz, de én tettem bele. Finom, omlós, könnyű tésztája lett.
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 2 dkg kakaópor
- 6 dkg durvára vágott dió
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
- 14 dkg finomliszt
- 5 dkg olvasztott vaj
- fél csomag sütőpor
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a fahéjat, a citrom reszelt héját és a kakaóport, majd az egészet összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és könnyedén hozzákeverjük az aprított diót is. A tésztát olajjal kikent, morzsával megszórt őzgerincformába öntjük, és 160°C-ra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen, tűpróbáig sütjük. Amikor elkészült, kivesszük és hagyjuk kihűlni. Hidegen szeleteljük. Én most 10 dkg olvasztott csokival bevontam, és aprított dióval is megszórtam.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!