- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 5 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg csokoládéreszelék
- 1 konzerv vagy befőtt felezett körte
A margarint és a cukrot habosra keverjük, majd egyenként a tojásokat is. A sütőport és a lisztet hozzáadjuk a masszához, majd a csokoládéreszeléket is. Egy kapcsos tortaformát kikenünk margarinnal, és megszórhatjuk kevés grízzel vagy kekszőrleménnyel. A tésztát beleöntjük a formába. A körtét tetszés szerinti nagyságúra vágjuk, és egyenletesen a tésztára töltjük. Sütőben 170°C-on sütjük kb. 80 percig. Ha kivesszük, akkor kihűlés után kakaóval, porcukorral díszítjük. Kartonpapírból tetszés szerint formákat vágunk, ennek segítségével díszítjük a tortát.
Zbyszewski Grzegorzné receptje.