A krém hozzávalói:
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 250 ml habtejszín
A tészta hozzávalói:
- 60 ml tej
- 3 dkg kakaópor
- 7 g sütőpor
- 19 dkg finomliszt
- 3 tojás
- 20 ml rumaroma
- só 1 csipetnyi
- 19 dkg cukor
- 19 dkg vaj
- 4 db körte
- 1 evőkanál citromlé
A megsült sütemény lekenésére:
- 3 evőkanál szilvalekvár
A tetejére:
- 2 evőkanál szilvalekvár
- 5 dkg csokoládé
- 30 ml víz
- 1 evőkanál zselatin
- 2 evőkanál grillázs aprítva
Körtéket meghámozzuk, negyedekbe vágjuk és magházát eltávolítjuk. A körteszeleteket citromlével meglocsoljuk. A vajat, a cukrot, a sóval és a rumaromával kikeverjük. A tojásokat egyenként beleverjük. A lisztet a sütőport és a kakaót elvegyítjük és a tejjel együtt a masszába keverjük. Egy mélyebb sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen a tésztát elkenjük, elsimítjuk, és a körte darabokat elrendezzük rajta, és a 180 °C-ra melegített sütőben megsütjük 30 perc alatt. A tejből a szokásos módon sűrű vaníliás krémet készítünk. Amikor a puding kihűlt, még egyszer alaposan megkeverjük. A tejszínt keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk. A kihűlt süteményt lekvárral megkenjük. A krémet a körtés süteményen szétterítjük, majd 1 órán át lehűtjük.A lekvárt felforrósítjuk, a csokoládét bele tördeljük. A vízben a zselatint feloldjuk és hozzákeverjük.Kissé hűtjük, majd habzsákba töltve csíkokat húzunk a krém tetejére. 1 fél marék diót 2 ek kristálycukron karamellizálunk. Zsírral kent tányérra borítjuk. Amikor kihűlt aprító gépben összezúzzuk.Ezzel a grillázzsal díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!