- 20 dkg vaj (+ egy kevés a formához)
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 4 tojás
- 3 evőkanál körtepálinka
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 kemény körte
- 10 dkg étcsokoládé
- zsemlemorzsa és porcukor a szóráshoz
Kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk egy 26 cm-es tortaformát. A körtéket meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, és negyed cikkekre vágyjuk. A csokoládét apróra tördeljük. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a tojásokkal habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a vajas-tojásos masszához adjuk, majd belekeverjük a körtepálinkát és a csokoládédarabkákat is. A tésztát a formába kanalazzuk, belenyomkodjuk a körtecikkeket, és 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk egészen kihűlni, és porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.
Boribonka receptje.