Tészta:
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 4 tojássárgája
- 30 dkg porcukor – ezt jól kikeverjük
- 1 csomag szalalkálit kevés tejben beáztatunk, ezt és
- 30 dkg lisztet adunk hozzá
- majd a 4 tojás keményre vert habját is lazán beleforgatjuk
Kikent, lisztezett tepsiben (24 × 34 cm) sütjük, gáz 3-as fokozat, 20-25 perc. Amikor kihűlt, kettévágjuk és a krémmel megtöltjük. Amikor a tésztát kettévágjuk, a felső legyen a vastagabb, mert nagyon finoman kell bánni vele, nagyon laza a tészta. Végül porcukorral megszórjuk.
Krém:
- 25 dkg margarint
- 25 dkg porcukorral habosra keverünk
- 50 dkg túrót adunk hozzá
- teszünk bele vaníliát és
- reszelt citrom- vagy narancshéjat is
Ménesi Magdi receptje.