16 szeletes tortához:
- 6 tojás
- 15 dkg cukor
- 4 dkg kakaó
- 15 dkg liszt
A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük, majd a lisztet és a keményre vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába. Vajazott, lisztezett formába öntjük, és mérsékelt hőfokon sütjük.
Krém:
- 40 g minőségi vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 púpozott evőkanál cukor
- 100 g kókuszreszelék
- 4 dl habtejszín
A vaníliás pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk, és mikor eléri a forráspontot, folyamatos kevergetés közben belefolyatjuk a cukros pudingport. Sűrűsödésig keverjük. A keverést utána egy keverőtálba folytatjuk, ahová habkártyával kiszedjük a megfőzött pudingot. Egészen kihűlésig kavarjuk habverővel, így nem lesz csomós, és bebőrösödni sem fog. Belekeverjük a kókuszreszeléket is, majd felvert tejszínnel lazítjuk.
A tésztát három lapra vágjuk, majd megtöltjük a krémmel. Az oldalát és a tetejét is krémmel vonjuk be, majd tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval díszítjük.
Czine Zsuzsanna receptje.