Az alaphoz:
- 60 dkg darált keksz
- 40 dkg porcukor
- 10 dkg kakaó
- 10 evőkanál sárgabaracklekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl rum vagy rumaroma
- feketekávé
- meggylé az összeállításhoz
A krémhez:
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 dl rum vagy rumaroma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
A tésztára:
- rudanként 1 evőkanál sárgabarack lekvár
A krémre:
- 1 üveg magozott meggy
Nyújtáshoz:
- kb 10 dkg kókuszreszelék
1, A kekszet, porcukrot, kakaót egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a lekvárt, a rumot, és annyi kávét és meggylevet (el is hagyható a meggylé), hogy tésztánk összeálljon.
2, Elkészítjük a krémet. Vajat vagy margarint porcukorral, vaníliás cukorral ki habosítjuk, hozzáadjuk a rumot és a kókuszreszeléket, ezzel is összekeverjük.
3, Tésztát négy részre osztjuk. Veszünk egy darab folpackot, megszórjuk kókuszreszelékkel ráhelyezzük a tésztát és egy másik folpackot a tetejére helyezünk. Így nyújtjuk, nem ragad.
4, A kinyújtott tésztát megkenjük 1 evőkanál baracklekvárral, egy negyed rész krémet rákenjük, megszórjuk meggyel, és feltekerjük. Hűtőbe tesszük.
Kiss Imréné receptje.