Tészta:
- 2 tojás
- 200 g túró (nekem rögös állagú volt)
- 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj
- 0,5 dl tej (vagy kókusztej/víz)
- édesítő /eritrit/
- 50 g kókuszreszelék
- 1 csapott teáskanál sütőpor
Krém:
- 25 dkg meggy
- 2 dl natúr görög joghurt
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg eritrit /darálva/
- 2 csomag nyírfacukor vaníliás cukor
- rumaroma
- fahéj
- fél evőkanál. étkezési zselatin
A tojásokat (szétválasztás nélkül) az édesítővel (géppel) habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, olajat, a villával áttört túrót, majd végül a sütőporral elkevert kókuszreszeléket. Szilikonos muffinformába kanalazzuk és előmelegített sütőben megsütjük. (160 °C-on, kb. 30 percig sütöttem, 6 db normál méretű muffin lett ebből az adagból.
A krémhez a meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, botmixerrel összetörjük. A zselatint kevés vízzel, mikróban felolvasztjuk, kicsit kihűtjük és hozzáadjuk a meggyhez. A joghurtot simára keverjük a kétfajta cukorral, ízlés szerint rumaromával, fahéjjal. A jól lehűtött tejszínt /én növényit használtam/ keményre felverjük és robotgép segítségével homogénre összedolgozzuk. A kihűlt muffinokat habzsák segítségével feldíszítjük. Kicsit fel lehet dobni a tetejét tejszínnel és meggyel, de ez elhagyható. Tálalásig hűtőben tartjuk, hogy a krém jól megdermedjen.
Mészáros Erika receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!