Szükségünk lesz:
- 250 g csokis vagy kakaós keksz
- 150 gvaj
Krém:
- 300 ml habtejszín
- 250 g Philadelphie sajt vagy mascarpone
- 125 g kókuszos joghurt (Danone)
- 100 g porcukor
- 8 db zselatinlap
- 2 evőkanál kanál tej
Tetejére:
- Nutella
- kókuszreszelék szóráshoz
A kekszet por állagúra törjük vagy daráljuk, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és elkeverjük. Előkészítjük a kör alakú sütőformát (22 cm). Az alját sütőpapírral kibéleljük, erre töltjük rá a kekszes alapot. Hűtőszekrénybe tesszük.
A habtejszínt habbá verjük. A mascarpone sajtot a cukorral, kókuszos joghurttal (ha nincs, akkor natúr joghurt és 3-4 kávéskanál kókuszreszelék) kikeverjük. A tejbe beletesszük a zselatinlapokat és megvárjuk, míg megpuhulnak. Amikor a zselatinlapok már megpuhultak, kis lángon elkezdjük melegíteni egészen addig, amíg fel nem olvadnak. Ezután elkeverjük a mascarpones-joghurtos keverékkel.
Elkeverjük a tejszínhabbal, rákanalazzuk a kekszes alapra, majd legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A Nutellát felmelegítjük, hogy könnyebben kenhető legyen, és ezzel kenjük meg a tortánk tetejét. Végül kókuszreszelékkel megszórjuk. Amikor a Nutella kicsit megkötött, tálalhatjuk.
Forrás: TOP RECEPTEK