Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 flakonnyi rumaroma
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál tejföl
- 1 db tojás
- csipetnyi só
Krém:
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 csomag kókuszos pudingpor
- 4 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 flakonnyi kókuszaroma
A lisztet szitáljuk át, majd gyúrjuk össze a többi hozzávalóval (ha nagyon ragacsos a massza, tehetünk még hozzá egy kevés lisztet, csak annyit, hogy még éppen gyúrható legyen). Csomagoljuk folpackba, majd tegyük a hűtőbe egy-két órára. Miután letelt a tészta pihentetési ideje, melegítsük elő a sütőt légkeverésen 180 °C-ra. A tésztát osszuk három felé, mindegyikből nyújtsunk egy kb. 20×30 cm-es lapot lisztezett munkalapon vagy deszkán. (Ha a tészta túl lágy és ragacsos lenne, amennyire szükséges, a nyújtásnál lisztezhetjük.) Ezután egy tepsi alján egyenként süssük meg a lapokat kb. 5 perc alatt. (Vigyázzunk, mert sütés után nagyon könnyen törik!) Miután mindegyik lapot megsütöttük, főzzünk sűrű krémet a pudingporból és a lisztből a tejjel, keverjük hozzá a kókuszreszeléket, majd tegyük félre hűlni (időnként keverjük át habverővel). A margarint, a kétféle cukrot és az aromát keverjük habosra, majd miután kihűlt a lisztes krém, keverjük hozzá a habos margarint. Egyenként kenjük meg a lapokat a krémmel, a tejére olvasszunk csokoládét, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel. Végül takarjuk le, és hűvösebb helyen pihentessük néhány órát, vagy akár egy egész éjszakát.
Tóth Éva receptje.
Látogassátok meg a Sütivár oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!