A hétvégén készült ez a sütés nélküli desszert és szintén a gyors, egyszerű kategóriába sorolom, viszonylag kevés költségvetéssel. Remek vendégváró, mutatós és finom sütemény. Az adag egy őzgerincre szól, de akár duplázhatjuk is.
Kókuszos réteg :
- 5 dl tej
- 8 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 teáskanál zselatin
Kakaós töltelék :
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1, 5 dl tejszín vagy tej
- 1 evőkanál rumaroma
- 10 dkg darált keksz
- 15 dkg aprított keksz
Egy őzgerincformát kenjünk ki pár helyen vajjal ( jobban tapad a folpack ) és béleljük ki fóliával.
Kevés tejben keverjük el a zselatint, melegítsük össze , majd hűtsük ki.
Kevés tejben keverjük el a zselatint, melegítsük össze , majd hűtsük ki.
A kókuszos réteghez, a keverjük simára a tejet a liszttel és a cukorral, majd állandó keverés mellett, főzzünk közepesen sűrű krémet belőle. Tűzről levéve keverjük hozzá a kókuszt és a zselatinos tejet.
Hagyjuk hűlni, majd a 3 / 4 -ét nyomkodjuk a formába úgy, hogy kerüljön az oldalára is. ( legjobb nedves kézzel ).
A kakaós részhez, melegítsük forróra a tejszínt / tejet a vajjal a cukorral és a kakaóporral, tűzről levéve keverjük hozzá az aromát, szórjuk bele a darált és az apróra tördelt kekszet. Amikor már lehűlt nyomkodjuk a masszát a kókuszos részre.
A megmaradt kókuszkrémet nyomkodjuk a tetejére, takarjuk be a kilógó fóliával és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
Díszíthetjük csokiforgáccsal vagy akár csurgathatunk rá olvasztott csokoládét is.
Díszíthetjük csokiforgáccsal vagy akár csurgathatunk rá olvasztott csokoládét is.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!