A tésztához:
- 2 db nápolyilap
- 7 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- 10 evőkanál kókuszreszelék
- 6 evőkanál liszt
A krémhez:
- 7 tojássárgája
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál őrölt kávé
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
A tetejére:
- olvasztott csokoládé, avagy csokidara, színes szórócukrok
2 db nápolyilapot egymás mellé lerakunk egy kisebb tepsibe, és rákenjük a következő krémet: 7 tojásfehérjét 25 dkg porcukorral kemény habbá verünk, belekeverünk 10 dkg kókuszreszeléket és 6 evőkanál lisztet. Alacsony hőfokon világosra sütjük sütjük, és ha kihűlt, a következő krémmel kenjük meg: 7 tojássárgáját, 2 evőkanál kakaót, 2 evőkanál kávét és 20 dkg porcukrot gőz fölött sűrűre verünk, majd kihűlés után habosra keverjük 25 dkg margarinnal. Az eredeti recepten csokimázat is raknak rá, de én csokidarát vagy színes cukrot szoktam rászórni, így kevésbé édes.
Jó sütkérezést, akinek megtetszik a recept és kipróbálja!
Füle Istvánné receptje.