Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 5 tojás fehérje
- 5 evőkanál víz
- 15 dkg cukor
- 25 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 2 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 250 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
Díszítés:
- csokidara
A piskótához a vajat elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk, majd 2 lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot vajazott lisztezett tepsibe ( 30 x 22 cm) tesszük. Elkészítjük a tölteléket, amelyhez a tojások fehérjét habosra keverjük a vízzel és a cukorral, majd végül belekeverjük a kókuszt. Rásimítjuk a tepsiben lévő tésztalapra, és befedjük a másik lappal. 160 °C-os sütőben tűpróbáig sütjük. Közben a krémhez a tejszínes pudingot felfőzzük a tejjel és a cukorral. A Rámát habosra keverjük a porcukorral és ha a puding kihűlt, hozzákeverjük. Miután a sütemény megsült és alaposan lehűlt, rásimítjuk a krémet a tetjére és megszórjuk csokidarával.
Németh-Szántó Kitti receptje. Kitti munkásságát aFavorEat
facebook oldalon követhetitek!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!