Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 2 dl tejföl
- pici só
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Töltelék:
- 6 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 6 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 10 dkg vaj
A fenti hozzávalókból jó engedelmes tésztát gyúrunk, kettéosztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, és az egyiket betesszük a tepsibe. A másikba beledolgozzuk a kakaóport. A tölteléket elkészítjük, és rákenjük a tepsiben levő lapra. Ezt befedjük a másik barna lappal, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, rákenjük a krémet.
A krém elkészítéséhez a 6 tojássárgáját a cukorral gőz fölött addig kavarjuk, míg szép világos és vastag lesz, majd összevegyítjük a kihűlt pudinggal. A vajjal krémesre kavarjuk, amihez 2 csomag vaníliás cukrot is hozzáadunk. Rákenjük a tészta tetejére, majd megszórjuk csokidarával.
Megéri a fáradtságot, ki kell próbálni, nagyon finom mutatós sütemény. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Madarász Borsos Magdolna receptje.