Krém:
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 6 tojássárgája
- 5 púpozott evőkanál liszt
- 0,5 dl tej
Kókusz:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 10-15 dkg kókuszreszelék
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaó
- tejföl
- kókusz
- lekvár
A tésztát összeállítjuk, és kétfelé osztjuk. Az alsó lapot megkenjük baracklekvárral, a tojásfehérjét felverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kókuszt, majd rákenjük az alsó lapra. Erre rátesszük a másik lapot, villával megszurkáljuk, és kisütjük. A krémhez 6 tojássárgáját, a lisztet tejjel elkeverjük, sűrűre főzzük, és kevergetve kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és mikor a krém kihűlt, összekeverjük, majd a hideg tésztára kenjük. A tetejét lehet csokimázzal vagy csokidarával díszíteni.
Egy nagy tepsivel nagyon kiadós.
Varga Aranka receptje.