Tészta:
- 4 tojás
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 dkg kakaópor
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 2 evőkanál víz
- 12 dkg cukor
Krém:
- 1 tubus (170 g) sűrített tej
- 2 dl tejszín (Oké habmester)
- 4 evőkanál kókuszreszelék
- 2 teáskanál zselatinpor – 6 evőkanál vízben feloldva
Máz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Díszítés:
- kókuszreszelék
A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalókat óvatosan belekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A krémhez a sűrített tejet lassú tűzön addig főzzük, míg karamelles színt kap. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük az oldott zselatint. Elkezdjük felverni a tejszínt, majd amikor majdnem kemény, belecsorgatjuk a zselatinos sűrített tejet. Ezzel keményre verjük. A végén belekeverjük a kókuszt. A kihűlt tésztát kettévágjuk és a krémmel megtöltjük. A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, a tészta tetejét bevonjuk vele, majd kókusszal díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!