- 30 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 20 dkg margarin (hideg)
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- kb. 3-5 dkg olvasztott margarin a forma kikenéséhez
Mártogatni valók hozzávalói:
- 120 g étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- kb. 5-6 dkg kókuszreszelék
Elkészítés: (Ebből az adagból nekem 37 db lett)
Margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóit is hozzá adjuk és jól összedolgozzuk, gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és kb. 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Utána a tésztát ujjnyi vastagságú hengerekké formáljuk, majd abból kb. 4-5 cm-es darabokat vágunk és a margarinnal kikent formákba jól belenyomkodjuk. (Lásd fent a képeken!)
Előmelegített sütőben 180 °C-on, 12 percig sütjük (akkor jó, mikor a széle kissé kezd barnulni).
Kihűlt formákból kikocogtatjuk a megsült tésztákat ( könnyen kijön a formából).
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, hozzá keverjük az olajat. A kiflik végeit belemártogatjuk a csokiba, majd utána belehempergetjük a kókuszreszelékbe.
Sütőpapírra sorba téve hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!