- 5 dl tej
 - 3 evőkanál liszt
 - 5 evőkanál kristálycukor
 - 20 dkg kókuszreszelék
 - 1 csomag vaníliás cukor
 - 2 teáskanál étkezési zselatin
 
Kekszes rész hozzávalói:
- 10 dkg darált háztartási keksz
 - 10 dkg apróra tördelt háztartási keksz
 - 1, 5 dl víz
 - 10 dkg kristálycukor
 - 4 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
 - 20 dkg margarin
 - rumaroma (ízlés szerint)
 
Tetejére:
- kb. 5-6 ek. kókuszreszelék
 
Először a kókuszos részt készítjük el: A lisztet a tejben csomómentesen elkeverjük, majd beletesszük a kristálycukrot, vaníliás cukrot és az egészet jól összefőzzük (de nem forraljuk). Utána félre tesszük hűlni. Mikor már kihűlt hozzáadjuk a zselatint és a kókuszreszeléket. Jól össze keverjük. Utána a kekszes részt készítjük el: A vízbe beletesszük a kristálycukrot, a kakaóport és a margarint és az egészet pár perc alatt összefőzzük. A kétféle kekszet egy tálba összekeverjük és a még forró kakaós-margarinos masszát ráöntjük. Végül ízesítjük rumaromával. Az egészet jól összekeverjük és félre tesszük hűlni. Folpackkal kibélelt 15 x 26 cm-es kis tepsibe először a kókuszos masszának a felét egyenletesen elsimítjuk, majd rákenjük egyenletesen a kekszes-kakaós masszát, és végül pedig erre rásimítjuk a megmaradt kókuszos masszát. Betesszük a hűtőbe dermedni egy egész éjszakára. Másnap egyforma kockákra felszeleteljük és a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.











