- 7 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 6 evőkanál liszt
Krém:
- 7 tojássárgája
- 16 dkg porcukor
- 5 evőkanál feketekávé
- 25 dkg margarin
Csokimáz:
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál forró víz
- 5 dkg vaj
A tészta elkészítéséhez a 7 tojásfehérjét 30 dkg porcukorral együtt felverve kemény habot készítünk, 20 dkg kókuszreszeléket és 6 evőkanál lisztet keverünk hozzá, majd megsütjük. Ha kihűlt, kivesszük a tepsiből. A krémhez a 7 tojássárgáját 16 dkg porcukorral és 5 evőkanál feketekávéval gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd ha kihűlt, 25 dkg margarinnal habosra keverjük. Ezt a krémet a tésztára kenjük. A tetejét bevonjuk csokimázzal: 2 evőkanál kakaóport, 4 evőkanál cukrot és 4 evőkanál forró vizet kissé sűrűre főzzük, majd 5 dkg vajat keverünk bele.
Sulics Józsefné receptje.
Kép forrása: Femina