- 20 dkg finomliszt
- 5 dkg rétesliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 10 dkg barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg kókuszreszelék
- 2 db tojás
- 3 dkg margarin (olvasztott)
- 125 gramm görög joghurt (kókuszos)
- 170 ml kókusztej
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- csipetnyi só
Máz:
- 10 dkg étcsokoládé (olvasztott)
- 3 dkg margarin (vagy kókuszolaj)
- kókuszreszelék
Először melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, és a fánksütő forma mélyedéseit vajazzuk ki. A tojásokat keverjük el a kétféle cukorral, a joghurttal, a kókusztejjel és az olvasztott margarinnal. A finomlisztet szitáljuk át, keverjük össze a rétesliszttel, kókuszreszelékkel, sütőporral, sóval, és adjuk a joghurtos részhez. A fánkforma mélyedéseit peremig töltsük meg a tésztával, majd süssük 10 percig. A maradék tésztához keverjük hozzá a cukrozatlan kakaóport (amennyiben sűrűnek érezzük a tésztát, öntsünk még hozzá egy kevés kókusztejet), majd ezeket is süssük 10 percig. Miután megsültek a fánkok, hagyjuk kicsit hűlni őket a formában. Közben az étcsokoládét és a margarint vízgőz fölött olvasszuk meg, majd egyenként mártogassuk meg bennük a fánkokat, ezután pedig szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Tóth Éva receptje.
Látogassátok meg a Sütivár oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!