A kekszes réteghez, 2 rúdhoz:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2-3 dl feketekávé
- ízlés szerint rum
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 2 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 15 dkg margarin vagy vaj
- 10 fkg kókuszreszelék
A rudak szórásához:
- 2-3 evőkanál kókuszreszelék
A kekszes réteg hozzávalóit összeállítjuk, majd két gombócra osztjuk. A krémhez két egész tojást felverjük, összekeverjük a liszttel, a cukrokkal, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet, és felfőzzük. Tűzről levéve hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd kihűtjük. A margarint is hozzáadjuk, ízlés szerint rummal ízesíthetjük és jól kihabosítjuk. Az egyik tésztagombócot egy vizes konyharuhára helyezett, kókuszreszelékkel megszórt folpacra tesszük, sodrófával téglalap alakúra sodorjuk (a sodrófát bevizeztem, így könnyebben ment a művelet). Fele krémmel megkenjük és folpackal együtt feltekerjük. A másik rúdnál is így járunk el. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, a folpackot eltávolítjuk és szeleteljük.
Egy ajánlásom lenne így utólag, és akkor szebb lesz a tekercs. Legközelebb én is így fogom készíteni: legelőször a krémet készítsük el és jól hűtsük le, akkor szépen, csiga formában fel lehet majd tekerni.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!