A tésztához:
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1 db tojás
- 2 evőkanál langyos méz
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1.5 dl tej
- 25 dkg liszt
A bevonathoz:
- 15 dkg vaj
- 5 evőkanál tej
- 5 dkg cukor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaó
- 15 dkg kókuszreszelék
A töltelékhez:
- 20 dkg baracklekvár
A kókuszkrémhez:
- 3 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 15 dkg vaj
- 5 dkg kókuszreszelék
A kókuszkrémhez felforralunk 2 dl tejet a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral, kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal és a kókuszreszelékkel, és félretesszük, kihűtjük.
A tésztához a puha vajat robotgéppel kihabosítjuk, a porcukorral hozzáadjuk a tejben elkevert mézet és a tojást, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet. A simára kevert masszát egy kb. 20×30 cm-es kizsírozott lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig alatt arany barnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A mázhoz a vajat összemelegítjük a tejjel (max. 40 °C) legyen. Belekeverjük a cukorral elkevert kakaóport. A kihűlt tésztát 4×4 cm-es kockára vágjuk, a masszába mártjuk, kissé lecsöpögtetjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
A kockákat félbe vágjuk, megkenjük baracklekvárral, majd csillagcsöves nyomózsákba töltött kókuszkrémmel kidíszítjük, végül befedjük a tetejével. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Forrás: MINDMEGETTE