Tészta:
- 250 g liszt
- 150 g vaj
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál kakaó
- 100 g cukor
- 1/2 tasak sütőpor
Krém:
- 6 tojás fehérje
- 10 evőkanál cukor
- 200 g kókuszreszelék
Vaníliás krém:
- 6 tojássárgája
- 200 g cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 tasak vanília ízű pudingpor
- 300 ml tej
- 500 ml Hullala tejszín
- 1 teáskanál vanília aroma
Tetejére:
- színes cukorka
- kókuszreszelék
A vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a második lap majd a kókuszos krémre kerül.
Kókuszos krém: a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ezt a krémet a tepsiben lévő lapra kenjük, rátesszük a második elnyújtott tésztalapot. 170-175 °C-ra előmelegített sütőben, 10-15 percig sütjük.
Vanília krém :Az összes hozzávalòt a hullala kivételével összekeverjük és lassú tűzön addig főzzük amíg jò sűrű lesz. A hullalát felverjük. A kihült alaphoz a fele habot hozzáadva habosítjuk, a másik felét a òvatosan belekeverve adjuk hozzá. A kihült sütire kenjük.
Gégöl Zsuzsanna receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!