Kókuszgolyóhoz:
- 25 dkg túró
- 1 db tojássárgája
- 3 evőkanál porcukor
- 200 g kókuszreszelék
Sütihez:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 3 db tojás
- 1 db tojásfehérje
- 0, 5 dl tej
- 150 g tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 bögre liszt
Krémhez:
- 1 db tojás
- 150 g cukor
- 3 teáskanál vanília aroma
- 2 csapott evőkanál liszt
- 2, 5 dl tej
A túrót egy tojássárgájával, a porcukorral és a kókuszreszelékkel összekeverjük, és diónyi gombócokat készítünk belőle. A 150 gramm cukrot a puha margarinnal habosra keverjük, hozzáadunk 3 tojást és az egy megmaradt fehérjét. Hozzávegyítünk 0,5 dl tejet, a tejfölt, a sütőport és végül a lisztet. A tésztát két fele vesszük, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a fehér tésztát, rá a barnát, és elszórva belenyomkodjuk a kókuszgolyókat.180 °C-on, 40-45 percig sütjük. A krémhez egy tojást 150 gramm cukorral, vanília aromával, tejjel és 2 evőkanál liszttel csomómentesre keverünk, pudingot főzünk belőle.
A kihűlt tésztára kenjük a kapott hideg krémet, és ízlés szerint kakaóporral díszítjük.
Juhászné Ildikó receptje a facebook profiljáról, ahol rengeteg, gyönyörűen elkészített süti receptjét találjátok meg!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!