Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- pici só
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 tojás
- tejföl (annyi, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk)
Kókuszos rész:
- 6 tojásfehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 6 evőkanál víz
- 25 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 4 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg margarin
Máz:
- 15 dkg csokoládé
- kevés olaj
- kókuszreszelék
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 2 cipóba osztjuk. Egy nagy, 40 × 40 cm-es gáztepsit kizsírozunk és lisztezünk, majd az egyik lapot kinyújtva belehelyezzük. A kókuszos részhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukrot és a vizet fokozatosan hozzáadagolva, beleöntjük a kókuszreszeléket, majd ezt a lapra egyenletesen elkenjük. Kinyújtjuk a másik lapot, és rátesszük a kókuszos masszára. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.
Ezalatt a krémhez a 4 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a pudingporokat, majd elkezdjük a tejjel felönteni és csomómentesen elkavarni. Sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, és utána adjuk hozzá a margarint, mivel habosra keverjük. Az így elkészült krémet a megsült és kihűlt tésztára simítjuk, a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, kókuszreszelékkel díszítjük. Hűtőbe tesszük, és néhány óra múlva fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kovács Zsuzsanna receptje.