Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- 15 dkg margarin
Töltelék:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 6 tojássárgája
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 4 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- csokireszelék vagy kakaópor
A tészta hozzávalóit a megadott sorrendben összekeverjük, majd 2 egyforma félkeménységű cipót formálunk belőle. Ha nem akar összeállni, akkor adjunk még hozzá 2-3 evőkanál tejet. A töltelékhez a tojásfehérjéket habbá verjük, beleöntjük a porcukrot, és jól elkeverjük. A kókuszt is belekeverjük. A két cipót vékonyra kinyújtjuk, a tepsit kikenjük margarinnal, és beleterítjük az egyik lapot. Rákenjük a kókuszos tölteléket, és beterítjük a másik lappal. Közepes lángnál 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejet elkeverjük a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a liszttel, és sűrű krémet főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral elkeverjük, a kihűlt krémet hozzáadjuk, és csomómentesre kidolgozzuk. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta tetejére, és díszítésként csokireszelékkel vagy kakaóporral megszórjuk.
A közepe olyan lesz, mint a Bounty csoki!
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.