Sárga lap:
- 4 tojás
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 8 evőkanál meleg víz
- 2 evőkanál étolaj
- csipet só a fehérjébe
Barna lap:
- 4 tojás
- 17 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 8 evőkanál meleg víz
- 3 evőkanál étolaj
- csipet só a fehérjébe
- 3 dkg kakaópor
Csokikrém:
- 6 tojás
- 35 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg ét csoki
- 5 dkg kakaópor
- 30 dkg teavaj
Kókuszos töltelék:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 30 dkg kókuszreszelék
- 3 evőkanál liszt
- 18 dkg teavaj
Lapok készítése:
A tojásokat szétválasztom, felverem a fehéjrét pici sóval, és apránként adom hozzá a kristálycukrot. Jó kemény habot készítek, ez fontos. Mikor már kemény a hab, hozzákeverem a tojások sárgáját, az olajat és a meleg vizet. Mikor már jó habos, beleszitálom a lisztet a sütőporral. Kézi habverővel jól összekeverem és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. Elsimítom és előmelegített sütőben 30 x 40 cm-es tepsiben, megsütöm. Ez nálam 180°C-on körülbelül 10 perc, majd levettem 160 °C-ra és így még 15 percig sütöttem. Nagyon szép vastag tésztát kapunk. Tűpróba!
A csokikrém készítése:
Az egész tojásokat beleütöm egy tálba, beleszórom a cukrot, a vaníliás cukrot és kézi habverővel szétkeverem. Egy lábasba teszek három ujjnyi vizet, mikor forrni kezd, ráhelyezem a tálat, és keverem körülbelül 8 percig. (ha belenyúlok a tojások jó melegek kell, hogy legyenek, ha már az ujjam csípi elég meleg. Nem szabad tovább főzni, mert meg fog ikrásodni a krém). A gázt leveszem minimumra, azért, hogy a csoki ne süljön rá a tál szélére és beleteszem a csokit. Mikor a csoki elolvadt, beleszitálom a kakaóport, jól szétkeverem. Besűrűsödés után hagyom kihűlni. 30 dkg teavajat, habosra keverek mixerrel és apránként adom hozzá a kihűlt csoki krémet.
Kókuszos töltelék készítése:
A tejet felforralom, leveszem a tűzhelyről és rögtön hozzáadom a vaníliás cukrot, a porcukrot a kókuszreszeléket, a lisztet a vajat. Addig kevergetem, míg elolvad, majd hagyom hűlni.
Összeállítás:
Alulra kerül a kakaós lap. Rákenem a csokikrém felét, majd a krémre kenem a kókuszos tölteléket. A sárga lap aljára kenem a csokikrém másik felét és ráborítom a kókuszos töltelékre. Kicsit hagyok a csokikrémből a süti tetejére. Mikor a süti megdermedt, leöntjük olvasztott csokoládéval és ízlés szerint díszítjük. Én a díszítést transzfer fóliával oldottam meg. A másik tepsinél pedig kis virágokkal.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.