Piskótatészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 500 g mascarpone
- 6 tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 2-3 dl kávé
- 2-3 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál rum aroma
- kakaópor (nem cukrozott!)
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 6 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és a rum aromát, majd az egészet jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk. A kávét cukorral ízesítjük és tejet öntünk hozzá.
A piskótát én 6 egyenlő darabra szoktam vágni, majd a darabokat vízszintesen is elfelezem. Abban a tepsiben állítom össze, amiben sütöttem a piskótát (36 × 24 cm). A kisebb piskótalapokat óvatosan megmártjuk a tejeskávéban, vigyázva, hogy ne ázzanak el! Kirakjuk így egy réteggel a tepsit (a kávés része van alul a piskótának). Erre jön a mascarpone krém fele, majd alaposan megszórjuk kakaóval. Ne spóroljunk a szórással, nem rontja el, sőt! Erre újabb kávés piskótaréteg jön és végül a maradék mascarpone krém, tetejére pedig megint megy a kakaópor.
Elvileg 2-3 óra hűtés után fogyasztható. Én várni szoktam vele egy éjszakát. Tejszínhabbal díszítve tálalom.
Boribonka receptje.