A tésztához:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg cukor
- 4 tojás
- 7 dkg finomliszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 0.5 csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 dl Meggle cukrászhab
- 400 g tejföl (piros dobozos)
- 1 habfixáló
- 3 evőkanál porcukor
- 1 kisebb citom leve
- 4 db kivi
A tetejére:
- 1 csomag tortazselé (színtelen)
- 2,5 dl víz
- 1 evőkanál cukor
- pár csepp citromlé
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá vertem, hozzá kevertem a tojás sárgákat,majd az olvasztott vajat. A lisztet a kakaóval, sütőporral elkevertem és a fentiekkel összekevertem. 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleltem. A tésztát bele öntöttem, elsimítottam. 200°C-ra melegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem. A tésztát kiborítottam egy tálcára, a papírt lehúztam róla és visszafordítottam. A krém készítés: A tejszínt a cukorral kemény habbá vertem, majd a tejföllel, habfixálóval,a citrom levével kihabosítottam. A tésztát visszatettem a tepsibe, a krémet rákentem. A kiviket meghámoztam. Tojásszeletelővel felszeltem. Kiraktam a krémre. A tortazselét a cukorral, citrom levével, vízzel felforraltam. Langyosra hűtöttem és a süteményre csurgattam úgy, hogy minden kivi szeletet befedje. Hűtőbe tesszük egy jó órára és szeletelhetjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!