Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 3 evőkanál tejföl
- 5 dkg margarin
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Krém:
- 3 csomag tejszínízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 7,5 dl kivis szénsavas üdítő
- 6 db kivi
- 1 evőkanál zselatin
- fél dl víz
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csepp zöld ételszínezék (el is hagyható, de akkor világosabb lesz a krém)
- 20 db babapiskóta
Máz:
- 25 dkg porcukor
- 2 citrom leve
- 2 evőkanál olvasztott, hűtött margarin
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 2 cipót készítünk és 37 × 40 cm-es tepsi hátulján 10 perc alatt kisütjük mindkét lapot. A krémhez a pudingot a cukorral és az üdítővel felfőzzük, majd félretesszük hűlni. A kivit leturmixoljuk, a zselatint feloldjuk fél dl meleg vízben, hozzáadjuk a kivihez és belekeverjük a pudingba. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a kivis pudinghoz, és géppel jól kikeverjük. Az egyik lapot tepsibe tesszük, rákenjük a fele krémet, belenyomkodjuk a babapiskótát, rákenjük a krém másik felét, rátesszük a másik lapot, végül a mázzal bevonjuk.
Egy éjszakát hűtőben kell tartani, hogy összeérjen a krém és a lapok, a babapiskóta is megpuhuljon.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.