Tészta:
- 65 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 kisebb tojás
- 1,5 evőkanál folyékony méz
- 1,5 evőkanál tejföl
- fél evőkanál kakaópor (elmaradhat)
65 dkg lisztet elmorzsolunk 15 dkg zsírral. Hozzáadunk 15 dkg porcukrot, 1 kávéskanál szódabikarbónát, 2 kisebb egész tojást, 1,5 evőkanál folyékony mézet, és kb. ugyanennyi tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk. 4 egyenlő részre osztjuk és az egyik részbe keserű kakaóport szitálunk, kb. fél evőkanálnyit (ezt ki is lehet hagyni, akkor egyszínűek lesznek a lapok). Lapokat sütünk belőlük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben (egyszerűbb), vagy tepsi hátulján, aminek a belső mérete kb. 30 × 35 cm. Villával megszurkáljuk és 180°C-on sütjük, de figyelem, 5-7 perc alatt megsül!
A krém:
- 1 liter tej
- 7 púpos evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás vagy tejszínízű pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 30-35 dkg kristálycukor
- 25 dkg margarin
Én nem szoktam külön vacakolni a margarinossal. A tejet, a lisztet, a pudingport, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot folytonos keverés mellett felfőzzük, majd kihűlés után belekeverünk 25 dkg puha margarint. Géppel simára keverjük, és egyenletesen elosztva a 4 lap közé töltjük. Kissé lenyomkodjuk, majd hideg helyre tesszük. A tetejét bevonhatjuk csokival.
Pár óra múlva, de másnap könnyen szeletelhető.
Faragó Jánosné Zsóka receptje.