- 10 tojásból sütött kakaós piskóta
Krémhez:
- 1 adag csokoládés krém
- 1 nagy üveg meggy
- 1 liter tejszín
- 5 csomag habfixáló
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor + ízlés szerint cukor
Díszítéshez:
- csokidara
- csokireszelék
- cukrozott cseresznye
- marcipán levelek, stb.
10 tojásból kakaós piskótát sütünk az alábbi hozzávalókból: 10 tojás, 10 evőkanál cukor, 9 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 csomag sütőpor. 180°C-on megsütjük.
A krém elkészítéséhez 3,5 dl tejben 1 csomag csokoládés pudingporból, 1 evőkanál kakaóporból krémet főzünk, ha kihűlt, 15 dkg vajat, 15 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a pudinghoz kanalanként adagolva jól elkeverjük. 1 nagy üveg meggyet lecsepegtetünk, 1 liter tejszínt a habfixálóval keményre verjük.
A megsült piskótát kihűtjük, majd 3 lappá vágjuk. Az első lapot tányérra rakjuk, és nyomózsákkal vagy kanállal egy körben ráteszünk felváltva egy evőkanál csokikrémet, mellé tejszínt, majd krémet mindaddig, amíg a piskóta közepére nem érünk. Meggyel tetszés szerint megszórjuk, majd rátesszük a következő lapot és váltakozva rákanalazzuk a krémeket, majd ismételten meggyet szórunk rá. A harmadik lappal beborítjuk, kicsit megnyomkodjuk, a maradék tejszínnel bevonjuk, csokiforgáccsal és habrózsával ízlésesen kidíszítjük.
4-6 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük. A lapokat töltés előtt bonbonmeggy aromával, vagy meggylikőrrel meglocsolhatjuk.
Tompos Tíra receptje.