6 db palacsintatésztához (26 cm-es serpenyőben sütve):
- 180 g finomliszt
- 2 dl tej
- 1,5 dl szódavíz
- 2 tojás
- 1 evőkanál étolaj
A töltéshez:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg karfiol
A mártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- só
- szerecsendió
- 1 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csipet só
Továbbá:
- 20 dkg reszelt sajt
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük. Ne legyen folyékony, inkább sűrűbb. A palacsintákat kisütjük. A csirkemellet apróbbra felszeljük, egy kevés olajon megsütjük, sóval, borssal ízesítjük. A mártást elkészítjük. Vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, tejjel simára keverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és sűrűre felfőzzük. Tűzről levéve langyosra hűtjük, majd a tojással, tejföllel simára keverjük. A karfiolrózsákat enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
A palacsintát megkenjük a mártással, szórunk rá reszelt sajtot, a csirkehúsból teszünk rá, majd a karfiolt, és megszórjuk reszelt sajttal. 4-be hajtjuk, olajjal kikent tepsibe helyezzük, mártást csurgatunk rá, és megszórjuk reszelt sajttal. A többi palacsintánál is így járunk el. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Annyira finom lett, olyan Dubarry csirkével töltött palacsinta. Saját találmány. Nagyon örülök neki, jól sikerült, ajánlom mindenkinek!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
Lejer Márta mondta
Jól hangzik, ki fogom próbálni. Köszi!