A tésztához:
- 20 dkg vaj
- 28 dkg liszt
- 2 mokkáskanál sütőpor
- 1 tojássárgája
- 4 dkg porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
Az alsó lap lekenéséhez:
- 3-4 evőkanál baracklekvár
A töltelékhez:
- 8 tojássárgája
- 28 dkg cukor
- 25 dkg darált dió vagy mogyoró
- 8 tojásfehérje kemény habja
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd két lappá sodorjuk (20 × 30 cm-es tepsi). Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekvárral lekenjük, majd a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk, és a másik lappal befedjük. A tészta tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon. A tetejét csokimázzal bevonjuk.
A töltelékhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, majd könnyedén beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!