- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj/margarin
- 3 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A lisztet a vajjal/margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, porcukrot, tejfölt, sütőport, vaníliás cukrot. Összedolgozzuk, és legalább 1 órára hűtőbe rakjuk.
A hideg tészta egyik felét tészta kinyomóval készítjük. – A tepsibe nem teszünk sütőpapírt, és nem kenjük meg semmivel! – Előmelegített sütőben 180°C-on 6 percig sütjük (nem tovább!).
A másik rész tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formára kiszúrjuk. Szintén csak simán a tepsibe rakjuk, és 8-10 percig sütjük. Még melegen vaníliás cukorral elkevert kristálycukorba forgatjuk. (Ez a megoldás azonnali fogyasztás esetén célszerű.)
Díszítésként a kinyomós kekszet lehet olvasztott csokoládéba és kókuszba mártani. – Ha formával szúrjuk ki, össze is ragaszthatjuk kettesével pl. lekvárral, krémmel, stb.
Ferencz Terézia receptje.