Tészta:
- 8 tojás
- 20 dkg cukor
- 6 kanál víz
- 8 dkg olvasztott vaj
- 30 dkg liszt
- 4 evőkanál kakaó
- 1 sütőpor
- 1 teáskanál mézes süti fűszerkeverék
Krém:
- 7 dl tej
- 3 csomag tejszín ízű pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis pohár tejföl
- 25 dkg cukor
- 250 g margarin
- 0, 5 l Hulala tejszín
Máz:
- 4 evőkanál olaj
- 10 dkg étcsokoládé
A tészta hozzávalóiból két lapot sütünk. A krémhez a pudingot megfőzzük a szokásos módon, majd még forrón a tejfölt is hozzáadjuk. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a cukrot és a margarint. Az egyik lapot bekenjük a krémmel.
A 0, 5 L tejszínt keményre felverjük, és a krémre kenjük. A másik lappal befedjük, és csokimázzal leöntjük. A mázhoz a olajat és a csokoládét összemelegítjük.
Kalamárné Rába Gyöngyi receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!