Piskóta:
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 2 db tojás
- 2 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál méz
- 40 dkg liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
Krém:
- 3 csomag tejszínízű pudingpor
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
- 6 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
Máz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál olaj
A porcukrot a margarint és a mézet vízgőz felett megolvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverjük és a felolvasztott anyagokhoz adjuk. Jól összegyúrjuk. 2 cipót formázunk.
Nagy tepsi nagyságúra nyújtjuk és a tepsi hátulján, ( sütőpapírral ellátva ) 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb 15-20 perc alatt megsütjük. Így a második lapot is. Krém készítése: A puding porokat a liszttel, cukorral és a 2dl tejjel csomó mentesre keverjük. Hozzákeverve a többi tejet sűrűre felfőzzük. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a tejfölt. Hagyjuk kihűlni. Majd amikor kihűlt hozzátesszük a vajat, és habosra keverjük. A két lap közé töltjük a krémet! Tetejére felolvasztjuk a csokoládét a vajjal és a kanál étolajjal majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük másnap szeleteljük.
Horváth Eszter receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!